En motiu del tercer aniversari dels bombardeigs israelians contra Gaza del 2014, Al Jazeera ha editat aquest vídeo-homenatge a Khaled Hamad, un càmera d’una televisió local palestina que va estar documentant els efectes dels bombardeigs fins a l’extrem que va acabar filmant la seva mateixa mort. La gravació va sobreviure i a dia d’avui és testimoni d’aquells dramàtics fets.

En el seu moment, organismes internacionals com l’UNESCO van condemnar la mort de Hamad -que van definir com un “assassinat”- i van demanar a Israel que respectés els tractats internacionals que l’obliguen a respectar les vides dels reporters i corresponsals de guerra.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019