Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Marc Marginedas té una trajectòria de vint anys com a corresponsal de guerra -va començar cobrint la Guerra d’Algèria duran la dècada dels 90- i expert en el Pròxim Orient i Rússia, treballant bàsicament com a enviat especial de El Periódico a aquesta zona i actualment és el corresponsal d’aquest diari a Moscou.

Aquest vídeo és un extracte d’aquesta entrevista on Marginedas reflexiona sobre la funció social del periodisme, el paper dels corresponsals en els conflictes bèl·lics i el tractament mediàtic que aquests reben als mitjans catalans. L’entrevista ha estat publicada al blog Imponderabilia Mundi, creat per na Lucía Blanco Gracia i n’Emma Pons Valls, estudiants de Periodisme i Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra. Forma part d’un cicle de metaperiodisme on s’entrevista -en format escrit i audiovisual- a diferents periodistes del país i que Mèdia.cat anirà reproduint durant els propers dies. Anteriorment ja han entrevistat Mònica Terribas, Sergi Picazo i Roger Palà o Eulàlia Comas.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019