Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Les condemnes als rapers Valtonyc i Pablo Hasel o la retirada d’una obra sobre els presos polítics a la fira ARCO són només alguns dels fets recents que posen la llibertat d’expressió a la corda fluixa. Arreu dels Països Catalans s’han organitzat iniciatives per protestar contra les restriccions i defensar aquest dret fonamental. A continuació en fem un recull.

Si organitzeu alguna iniciativa que volem que hi incloguem, podeu escriure’ns a editor@media.cat.

Per a més informació sobre possibles vulneracions a les llibertats d’expressió i d’informació, consulteu el Mapa de la censura.

Properes iniciatives:

10 de març, Lleida. Trobada de . Visita a l’obra censurada a ARCO i exposada al Museu de Lleida.

https://twitter.com/elputuamu/status/968549400715948032?s=1

Iniciatives anteriors:

4 de març, València. Concentració pels drets i llibertats democràtics, per la llibertat d’expressió i per la llibertat dels presos polítics.

2 de març, Alacant. Concentració contra la repressió i a favor de la llibertat d’expressió i de la llibertat dels presos polítics.

1 de març, Sineu (Mallorca). Concert i sopar solidari amb Valtonyc

Concert de Mareselva, Sini Band, Glosadors, Biel Majoral i Indigests i sopar solidari amb el raper. La recaptació anava destinada íntegrament a organitzar altres actes de suport a Valtonyc, segons explica El Temps. Ho organitza un grup d’entitats encapçalades pel Pla de Mallorca en Marxa.

24 de febrer, Palma i altres municipis de Mallorca. Protestes en suport a Valtonyc

Unes 500 persones es van concentrar a la plaça de Cort de Palma. Una vintena de municipis de l’illa es van sumar a la convocatòria i es van concentrar a les 19h davant els ajuntaments, segons l’Ara Balears.