Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Insults, tocaments o fins i tot petons per part d’afeccionats, entrevistats o espectadors són alguns dels atacs que han de suportar les periodistes esportives mentre fan la seva feina. Les professionals del Brasil han decidit dir prou a l’assetjament tot llançant una campanya anomenada #DeixaElaTrabalhar (deixa-la treballar). El vídeo, impulsat per més de 50 periodistes, comença amb les imatges del moment en què la reportera Bruna Dealtry va patir un intent d’un afeccionat sense samarreta de fer-li un petó a la boca, mentre cobria les celebracions de l’equip Vasco da Gama, de Rio de Janeiro. Aquest club i molts altres del país ja han anunciat que donen suport a la campanya, però veurem si això es tradueix en accions reals per impedir que les situacions d’assetjament es repeteixin.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019