Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El grup d’historiadors medievalistes Harca va versionar un vídeo del programa infantil “Los Lunnis” de Televisió Espanyola per denunciar-ne la manca de rigor històric. Consideren que mostra un passat “totalment inventat”, que dóna ales a “pensar que la nació espanyola és mil·lenària” i que en la seva història “tot ha sigut convivència, felicitat i harmonia”.

Si busquéssim un exemple d’amistat, convivència i perdó en la península Ibèrica medieval segurament no ens vindria pas al cap Rodrigo Díaz de Vivar, El Cid, una figura llegendària de la Reconquesta. Però així és com el presenta el vídeo emès originalment en la secció “Lunnis de leyenda” sobre personatges històrics, que explica que cristians i musulmans es van defensar conjuntament amb l’ajuda d’El Cid contra un enemic “exterior” nord-africà.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019