Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

“Maleïts! Matin-los!”, crida la multitud. Els ruixen de benzina i els prenen foc. El resultat: dos homes innocents són assassinats a Acatlán de Osorio, al sud de Puebla, Mèxic, després que s’escampessin rumors falsos a les xarxes socials que els acusaven de ser segrestadors de nens. Els fets van tenir lloc a finals d’agost, però el debat als mitjans de comunicació del país segueix: les “fake news” -o, millor dit, els rumors falsos- van matar dues persones innocents?

Aquest vídeo del mitjà mexicà AJ+ explica que de linxaments n’hi ha hagut sempre i que els rumors falsos van ser la pólvora que va encendre el foc en un ambient de violència i impunitat. Amb tot, els advocats de la família de les víctimes consideren també responsables dels fets les persones que van contribuir a difondre els rumors a les xarxes.