Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquest dimarts comença a la Universitat de Lleida la 15a edició del Cicle de Cinema i Drets Humans, que organitza el centre en col·laboració amb diverses entitats. En la primera sessió, titulada “Antifeixisme”, es projectarà el documental “12 d’octubre. Cultura de l’odi i legítima defensa” de Metromuster. La producció –de la qual us en mostrem el tràiler– explica com la Diada nacional de l’Estat espanyol, que commemora la descoberta i colonització del continent americà que va significar el genocidi dels pobles originaris, fa evident que l’espanyolisme empara el racisme i la cultura de l’odi. Coincidint amb la projecció hi haurà una conferència del fotoperiodista especialitzat en extrema dreta Jordi Borràs.

La violència institucional, el dret a morir dignament, els CIE, la violència masclista i el dret a la ciutat són els temes de la resta de sessions. També hi haurà exposicions sobre la Frontera Sud de l’Estat espanyol i els refugiats de la Guerra civil. Hi participen la Coordinadora d’ONG i altres moviments socials de Lleida, Amnistia Internacional, el Centre Irídia per als Drets Humans, Stop Mare Mortum i CCOO, entre d’altres. Les projeccions tindran lloc al llarg d’aquest mes a la Sala de Juntes del 2n pis del Rectorat de la UDL i l’entrada és lliure.