Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Tensió a la Casa Blanca aquest dimecres en la roda de premsa del president dels Estats Units per valorar el resultat de les eleccions legislatives de dimarts. Donald Trump va ser especialment agre contra el reporter de la CNN Jim Acosta, amb qui ja ha protagonitzat diversos enfrontaments. El periodista li va preguntar si considerava que estava “demonitzant” les persones immigrants en referir-se com a “criminals” als integrants de la caravana que viatja des de l’Amèrica Central als Estats Units per reclamar asil. La discussió va durar un parell de minuts. “Francament, hauries de deixar governar el país. Tu dirigeixes la CNN i, si ho fessis bé, tindries molta més audiència”, li va etzibar el president.

Però el moment de màxima tensió va arribar quan el reporter li va preguntar sobre la investigació en curs per determinar el paper de Rússia a les eleccions presidencials de 2016. “Ets una persona maleducada i terrible. No hauries d’estar treballant per la CNN”, li va respondre Trump, que li va prendre el torn de paraula. Al vespre, la Casa Blanca va anunciar que retirava a Acosta l’acreditació permanent per accedir a les rodes de premsa, acusant-lo de “posar les mans” sobre una jove becària que va provar de prendre-li el micròfon.

La relació convulsa de Trump amb els mitjans de comunicació no és cap novetat. El president dels Estats Units, que segons un recompte de The Washington Post diu una mitjana de 16 falsedats o mitges veritats cada dia,  ha qualificat la premsa d'”enemics del poble” en considerar que no publiquen la veritat i ha dit que els periodistes “posen en risc la vida de moltes persones” quan revelen les deliberacions internes de l’administració.