Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquest dimarts 13 de novembre està prevista la segona sessió del judici contra el cineasta Alejandro García, acusat d’enaltiment del terrorisme i que s’enfronta a dos anys i un dia de presó. Ahir, en sortir de la primera sessió a l’Audiència Nacional, García va valorar com havia anat en declaracions a La Haine: “El judici s’ha mostrat com un absurd en què no se sabia quina era l’acusació, al vídeo no hi ha cap contingut que poguessin considerar delictiu, llavors per què hi ha judici? On és l’acusació? La cara de la jutgessa mostrava aquest surrealisme: què hi hem vingut a fer, aquí?”. El vídeo en qüestió “mostra informació sobre quelcom que ja és públic”, segons García.

El cineasta està processat per una actuació d’ofici de la Fiscalia, per coordinar els continguts del canal de Youtube Resistencia Films i els comptes de Facebook i Twitter associats, on hi penja continguts relacionats amb l’activisme social. En l’actual onada repressiva, és dels primers casos –si no el primer– en què una persona és perseguida ja no per expressar opinions pròpies, sinó per haver difós opinions d’altres persones.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

Resistencia Films: el youtuber que s’enfronta a dos anys i un dia de presó

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019