Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El poble d’Orellà, a les Garrotxes del Conflent (Catalunya Nord) ostenta un trist rècord: té la proporció més gran de morts de tot l’Estat francès durant la Primera Guerra Mundial. En total, 6.682 nordcatalans van morir en el conflicte. El que és més desconegut és que milers de joves catalans del sud van participar de manera voluntària a la contesa, ja fos integrant-se a la legió estrangera o naturalitzant-se francesos per poder combatre. Si bé Espanya era un país neutral en la guerra, els combatents catalans van veure-hi, en un moment de creació de nous països, una oportunitat per crear una República catalana. Ho recordava el programa en català “Aquí sem” de France 3, coincidint amb el centenari de l’acabament del conflicte, el novembre de 1918.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019