Periodistes nord-catalans denuncien agressions dels armilles grogues

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Un equip de la televisió francesa BFMTV va ser víctima de violència per part de les armilles grogues en les concentracions de dissabte a París, tal i com mostra el vídeo. Les amenaces i atacs d’aquest moviment de protesta contra alguns periodistes han generat un debat públic a l’Estat francès. Christophe Deloire, secretari general de RSF, va llançar “un crit d’alarma” i va valorar que la situació és “molt greu i amenaça amb empitjorar”.

Periodistes de la Catalunya Nord ja havien patit anteriorment atacs. El diari L’Indépendant va presentar una denúncia després que periodistes del seu equip fossin “atacats violentament en l’exercici de la seva feina” en una manifestació el passat 5 de gener a Perpinyà. Al matí, els manifestants van ser “hostils” i van “cridar insults i amenaces d’agressió física” contra un reporter que cobria la protesta, segons el rotatiu. Al migdia, “centenars de manifestants cridaven a les parets de vidre de l’edifici” i van cremar objectes a l’exterior mentre els empleats quedaven confinats dins del local. Un equip de France 3 va ser intimidat mentre gravava un reportatge el dia 6 a Cabestany, segons la cadena. Els van robar part de l’equip de rodatge i els van insultar.

Els treballadors dels principals mitjans d’informació locals de la Catalunya Nord van publicar un comunicat conjunt per denunciar els “atacs inacceptables” contra els periodistes durant les últimes manifestacions dels armilles grogues, segons informava Ràdio Arrels. Els professionals van recordar que “quan la llibertat de la premsa és atacada, s’ataca un dels principals pilars de la democràcia, que tots hem de defensar”.