Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El programa “Bàsics” de Betevé va entrevistar la periodista Maria Manyosa, que coordina l’Observatori d’actualitat del discurs discriminatori als mitjans de comunicació que aquesta setmana hem presentat des de Mèdia.cat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Manyosa va explicar en quins aspectes hem de millorar els periodistes a l’hora de tractar informació que parla de col·lectius vulnerables o discriminats, entrevistada per Eva Arderius. Els col·laboradors Roger Palà i Laia Bonet van respondre algunes preguntes del test que ha llançat l’Observatori perquè tothom pugui autoavaluar-se a l’hora de detectar discursos discriminatoris.

“Els observadors que no es posicionen -la ciutadania “silenciosa”- acaben sent còmplices dels discursos discriminatoris”, va recalcar, i va animar tothom qui ho vulgui a posar de manifest tractaments discriminatoris amb l’etiqueta #AlertaMitjans a les xarxes socials.