El programa “Bàsics” de Betevé va entrevistar la periodista Maria Manyosa, que coordina l’Observatori d’actualitat del discurs discriminatori als mitjans de comunicació que aquesta setmana hem presentat des de Mèdia.cat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Manyosa va explicar en quins aspectes hem de millorar els periodistes a l’hora de tractar informació que parla de col·lectius vulnerables o discriminats, entrevistada per Eva Arderius. Els col·laboradors Roger Palà i Laia Bonet van respondre algunes preguntes del test que ha llançat l’Observatori perquè tothom pugui autoavaluar-se a l’hora de detectar discursos discriminatoris.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

“Els observadors que no es posicionen -la ciutadania “silenciosa”- acaben sent còmplices dels discursos discriminatoris”, va recalcar, i va animar tothom qui ho vulgui a posar de manifest tractaments discriminatoris amb l’etiqueta #AlertaMitjans a les xarxes socials.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019