Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El diari Gara haurà d’afrontar el pagament d’un deute de 500.000 euros cada sis mesos, fins a 3 milions d’euros. El jutge Baltasar Garzón li fa pagar el deute amb la Seguretat Social d’Egin, una capçalera que ell mateix va clausurar l’any 1998 de manera il·legal, segons va dictar el 2009 el Tribunal Suprem.

Dimecres al matí, el dia que Gara feia 20 anys, els responsables del diari van fer una roda de premsa per denunciar el que consideren un “espoli” i “un atac a la llibertat de premsa”, en una declaració llegida pel director, Iñaki Soto. “Només una minoria autoritària i marginal pot voler el tancament de mitjans de comunicació o la fallida forçada d’una empresa que dóna feina de manera directa i indirecta a més de 200 treballadors”.

El diari afirma que, en un context generalitzat de crisi del sector, aquest és un cop dur, però que estan preparats per afrontar-lo gràcies al suport de persones, organitzacions i institucions. Gara és el segon diari als quioscos de Guipúscoa i el tercer als altres territoris d’Euskal Herria, segons els seus responsables, tot i competir amb empreses més grans i que reben més ajudes.

Periodistes del País Basc i internacionals han impulsat un manifest de suport a Gara. El text denuncia “el risc de fallida d’un periòdic com a conseqüència d’una persecució judicial que s’ha allargat durant dècades”. “Considerem que endossar ara el seu deute amb la Seguretat Social a Gara és absurd i castiga injustificadament a aquest mitjà i als seus treballadors”, diu el text, que ha signat també el Grup de Periodistes Ramon Barnils, editor de Mèdia.cat, i que està obert a noves adhesions.