Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Dues empreses gestionen un terç dels tanatoris catalans. Són Mémora i Àltima, que tenen el 19% i el 15% de les sales de vetlla del Principat respectivament.

En canvi, els ajuntaments són qui en té i en gestiona un nombre més elevat: 45 dels 306 tanatoris de Catalunya són municipals. Tot i això, només representen un 7% del mercat català, ja que acostumen a tenir només 1 o 2 sales de vetlla.

Darrere seu, 61 grups empresarials més són propietaris i/o gestionen el 60% restant del mercat.

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Feu clic a la imatge per ampliar-la.

Font: elaboració pròpia a partir de l’informe ‘L’ús del tanatori i els seus efectes sobre la competència en els serveis funeraris’, de l’Autoritat Catalana de la Competència. L’informe és anterior a la creació del Moianès, per això aquesta comarca no apareix a la infografia.

Aquest contingut va aparèixer originalment el febrer de 2019 a l’Anuari Mèdia.cat dels Silencis Mediàtics, una publicació que posa llum a temes que els mitjans de comunicació corporatius van passar per alt durant el 2018 i que reflexiona sobre el tractament informatiu de fets destacats. Descobreix-ne la resta de continguts i com aconseguir-lo.