Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El Mapa de la Censura de Mèdia.cat ha registrat 5 casos aquest juliol, una quantitat prou elevada per tractar-se de l’estiu. Les pressions a periodistes i mitjans i la persecució de twitters, així com els acomiadaments, centren les actualitzacions d’aquest mes:

Un centenar de piuladors denuncia censura i pèrdua de seguidors a Twitter

Persecució de bloguers, comptes de xarxes socials o periodisme ciutadà

4-7-19 Sota l’etiqueta #TwitterNosEcha, un centenar de piuladors d’arreu de l’Estat espanyol ha signat una carta denunciant restriccions per part de Twitter. En concret, acusen la xarxa social de bloquejar comptes a partir de denúncies massives de l’extrema dreta, desaparicions d’etiquetes, pèrdua de seguidors o ocultació dels seus missatges, entre altres pràctiques que els reduirien la influència o, en els casos més greus, fins i tot provocarien el tancament de comptes.

http://www.rtve.es/noticias/20190704/centenar-tuiteros-denuncia-bloqueos-cierre-cuentas-red-social/1967180.shtml

La ‘Directa’ s’ha vist obligada a canviar la imatge d’una notícia sobre nudisme per esquivar el veto de Facebook

Pressions, censura o “autocensura” a periodistes o mitjans de comunicació

4-7-19 La Directa ha explicat que han hagut de canviar la imatge de la notícia sobre el dia mundial de nudisme amb una de nova que té «un enfocament forçat» per esquivar la censura de Facebook, que no els deixava publicar l’enllaç i amenaçava en bloquejar-los el compte.

Ciudadanos intenta impedir que Ib3 entrevisti Otegi

Pressions, censura o “autocensura” a periodistes o mitjans de comunicació

10-7-19 Ciudadanos ha presentat una proposició no de llei al Parlament balear per impedir que Ib3 entrevisti al líder d’EH Bildu, Arnaldo Otegi. A l’escrit reclama que «la Ràdio i la Televisió de les Illes Balears no contribueixin a la neteja d’imatge d’aquells que han estat sentenciats per pertinença i integració en organització o grup terrorista».

https://www.arabalears.cat/politica/Ciutadans-IB3-Arnaldo-Otegui_0_2267773437.html

Fiscalia acusa de delicte d’odi dos militants independentistes basant-se en articles en premsa i piulades

Persecució de bloguers, comptes de xarxes socials o periodisme ciutadà

11-7-19 Quatre joves independentistes han estat jutjats a Arenys de Mar arran d’un suposat enfrontament amb un grup d’extrema dreta. Fiscalia, però, no només els ha demanat per un possible delicte lesions, sinó també ha inclòs el delicte d’odi i com a prova ha inclòs articles en digitals i piulades dels acusats.

https://www.naciodigital.cat/noticia/183823/concentracio/suport/quatre/independentistes/jutjats/agressions/fingides/ultres

Acomiadaments a les delegacions territorials d”El Mundo’ a Catalunya, Balears i País Valencià

Acomiadaments / precarietat laboral

18-7-19 El Mundo ha decidit reduir les delegacions territorials amb tres acomiadaments a Catalunya, tres a les Illes i dos al País Valencià (així com un altre al País Basc). Entre els afectats hi ha els fins ara directors de Catalunya, Álex Sàlmon, i Balears, Tomàs Bordoy.

https://comunicacio21.cat/noticies/el-mundo-aprima-les-delegacions-i-acomiada-alex-salmon/