Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Divendres passat, tot comprant, em vaig retrobar amb un veterà periodista. Feia temps, molt, que no ens vèiem i em va fer il·lusió. Em va fer saber que aquest dilluns es reincorporaria de les vacances: “I a tornar al bucle…”.

No vam aclarir a què es referia però crec que ho vam sobreentendre. Mal fet, ho sé, hauria d’haver repreguntat. M’ho vaig prendre com que es referia a la sensació que en l’esfera pública, no sé si per l’opinió pública o l’opinió publicada -o per totes dos-, es repeteixen els mateixos temes. Això i que, any rere any, és quan es reactiva l’independentisme, fins i tot el que desmobilitza la resta dels mesos de l’any.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Perquè per molt que la nit del 31 de desembre anem ben mudats, mengem 12 grans de raïm, brindem amb cava i repartim els millors desitjos, els catalans estrictes de l’actual autonomia (per mal que pugui pesar la realitat) celebrem el veritable Cap d’Any per la Diada de l’Onze de Setembre. Els ‘catalans estrictes’, dit en termes fusterians, siguem sobiranistes o no, segurament notem tants o més canvis el 12 de setembre que l’1 de gener. No cal tenir fills ni tenir-los en edat escolar per notar, per exemple, l’augment del trànsit, l’activitat que determina les polítiques, és a dir, de la gestió del comú o la renovació de les programacions radiofòniques i televisives.

L’audiència, amb la sensació que els mitjans s’han omplert per inèrcia i per complir amb l’expedient, espera continguts nous i atractius. Dir això no hauria de ser motiu per menystenir i no reconèixer les bones peces periodístiques que han sortit durant aquest estiu, fetes per experimentats o novells periodistes i, fins i tot, pels blasmats becaris.

Avui, molts escolars, ben nets i pentinats, s’han vestit bates noves, han carregat motxilles acabades d’estrenar i ens hem repartit els millors desitjos pel curs que comença. I no sé si alguns pares, com a bon Cap d’Any, han brindat o no amb cava. I de raïm, ara que n’és l’època, se’n poden prendre més de 12 grans i tot!

Així, doncs, rebeu la meua postal de felicitació, que hi diu: “Us desitjo salut, pau, encerts i felicitat i que l’any que comença sigui millor que l’anterior. Bon any nou!”.

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.