Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

José Yélamo ha negat haver instat uns manifestants a esbroncar-lo quan ell comencés la connexió, en una de les intervencions en directe que va fer durant la diada de l’11 de setembre al programa Más vale tarde. És que el que es dedueix de les imatges, en què es veu –en un requadre a dalt a la dreta– com ell, abans de començar la connexió, fa un gest als manifestants, fins llavors tranquils, perquè l’increpin i cridin “Premsa espanyola, manipuladora” quan comenci la connexió en directe. Després que el vídeo es fes viral i d’haver rebut múltiples crítiques a les xarxes socials, Yélamo diu que l’han “malinterpretat”. Periodistes com Ana Pastor, de LaSexta, i Ignacio Escolar, director d’eldiario.es, han donat suport a Yélamo.

Periodistes de mitjans molt diversos han patit agressions, vexacions i insults cobrint manifestacions a Catalunya sobretot des de la tardor de 2017. Amb tot, si bé els atacs més greus els han patit especialment els mitjans públics catalans –sense que en aquests casos hagin rebut massa suports de periodistes mediàtics espanyols–, la caverna mediàtica ha tendit a amplificar i espectacularitzar els incidents ocorreguts en actes independentistes, en una nova estratègia de criminalització del moviment.