José Yélamo ha negat haver instat uns manifestants a esbroncar-lo quan ell comencés la connexió, en una de les intervencions en directe que va fer durant la diada de l’11 de setembre al programa Más vale tarde. És que el que es dedueix de les imatges, en què es veu –en un requadre a dalt a la dreta– com ell, abans de començar la connexió, fa un gest als manifestants, fins llavors tranquils, perquè l’increpin i cridin “Premsa espanyola, manipuladora” quan comenci la connexió en directe. Després que el vídeo es fes viral i d’haver rebut múltiples crítiques a les xarxes socials, Yélamo diu que l’han “malinterpretat”. Periodistes com Ana Pastor, de LaSexta, i Ignacio Escolar, director d’eldiario.es, han donat suport a Yélamo.

Periodistes de mitjans molt diversos han patit agressions, vexacions i insults cobrint manifestacions a Catalunya sobretot des de la tardor de 2017. Amb tot, si bé els atacs més greus els han patit especialment els mitjans públics catalans –sense que en aquests casos hagin rebut massa suports de periodistes mediàtics espanyols–, la caverna mediàtica ha tendit a amplificar i espectacularitzar els incidents ocorreguts en actes independentistes, en una nova estratègia de criminalització del moviment.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

 

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

Deixa un comentari

El teu correu-e no serà publicat.

Mèdia.cat guardarà el teu nom, correu electrònic i missatge per a poder fer un seguiment dels comentaris en el lloc web. Si vols més informació, llegeix la nostra política de privacitat i cookies.