Collint de mans dels jutges els millors fruits dels sumaris –secrets–, barrejant-los amb ingredients d’origen basc i cuinant-los al forn de llenya en els mitjans de comunicació, s’obtenen els titulars de portada que serviran d’adob per alimentar el relat de la violència a Catalunya i la implantació del 155. Així va explicar ahir un gag de Polònia, el programa d’humor polític més longeu de TV3, el paper dels grans mitjans de comunicació de l’Estat espanyol en la criminalització del moviment independentista.

“Els nostres periodistes recullen a mà les millors filtracions judicials acabades de caure del jutge”, deia un Pedro Sánchez satisfet, veient com Ana Rosa Quintana i Susanna Griso feien la seva feina. “Mmm… Fa olor de terrorisme madurat al sol. Bé, a l’ombra”, seguien. Amb els titulars obtinguts, “abonava el terreny” per aplicar el 155 i la llei de seguretat nacional.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

Deixa un comentari

El teu correu-e no serà publicat.

Mèdia.cat guardarà el teu nom, correu electrònic i missatge per a poder fer un seguiment dels comentaris en el lloc web. Si vols més informació, llegeix la nostra política de privacitat i cookies.