Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La primera setmana d’octubre hem registrat dos casos al Mapa de la Censura, que recull possibles vulneracions de la llibertat d’expressió i el dret a la informació als Països Catalans:

Agredida una reportera de Telecinco durant la manifestació de l’1 d’octubre

Agressions, amenaces o intimidacions a periodistes o mitjans de comunicació

1-10-19 La reportera de Telecinco Laila Jiménez ha patit el llançament d’un líquid al cap així com empentes, insults i vexacions mentre cobria en directe la manifestació per l’aniversari del referèndum de l’1 d’octubre a Barcelona. Alguns dels manifestants l’han increpada i li han boicotejat l’emissió mentre d’altres han mirat d’ajudar-la i han recriminat als agressors la seva actitud. Els fets han tingut una àmplia repercussió en xarxes socials i mitjans de comunicació i han motivat la condemna unànime de les associacions professionals i les empreses mediàtiques.

Més informació:

Feixistes d’España 2000 boicotegen l’estrena de ‘Mientras dure la guerra’ a un cinema de València

Censures a expressions artístiques, acadèmiques o d’altre tipus

3-10-19 Un grup de persones vinculades al partit d’extrema dreta España 2000 han interromput l’emissió de la pel·lícula d’Alejandro Amenábar Mientras dure la guerra als cinemes Lys de València. Just quan començava el film han començat a cridar «Arriba España», «Una Grande y Libre» i «Viva Cristo Rey» i han desplegat una pancarta davant la pantalla amb les sigles del partit. El cinema ha hagut d’interrompre l’emissió i una quinzena d’espectadors han patit atacs d’ansietat. Finalment, i després de la marxa dels feixistes, la pel·lícula ha pogut començar de nou.

Més informació: