Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Dimecres 11 de març es presentarà públicament l’‘Anuari 2019’ al Col·legi de Periodistes. S’ajorna, però, la Festa dels 10 anys de dijous 12 a l’Ateneu L’Harmonia de Barcelona, tot seguint les recomanacions per a la prevenció del coronavirus i en previsió d’un major aforament. Més endavant s’anunciarà una nova data per a la festa.

Dimecres 11 de març, a les 7 de la tarda, es farà la presentació de la novena edició de l’Anuari Mèdia.cat a la seu barcelonina del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La publicació arriba completament renovada en els continguts i també en el format. Com és habitual, treu a la llum temes que han estat silenciats pels mitjans de comunicació corporatius durant l’últim any, però també analitza de manera crítica els principals «sorolls» informatius de l’agenda mediàtica i vol ser una petita guia per sobreviure a la infoxicació, la desinformació i al control dels poders. Incorpora un dossier central titulat “La veritat, en dubte”, que reflexiona sobre la urgència del debat sobre les ‘fake news’, que són tan antigues com les notícies; sobre la responsabilitat de les empreses tecnològiques en la desinformació; o sobre si les plataformes de verificació són realment una solució al problema o un pedaç interessat. En l’acte de dimecres vinent es donaran a conèixer els temes i continguts de l’Anuari i es farà també un repàs a la trajectòria de deu anys de l’Observatori Mèdia.cat. L’acte és obert a tothom.

En canvi s’ha ajornat l’acte de l’endemà, dijous 12 de març, a partir de les 7 de la tarda, quan estava previst fer una festa per celebrar el desè aniversari de Mèdia.cat, a l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu, a Barcelona. L’ajornament es fa tot seguint les recomanacions del Departament de Salut, en previsió d’una assistència de gent més elevada que a la presentació de dimecres.

L’únic observatori crític dels mitjans en llengua catalana dels Països Catalans ajorna doncs la celebració la primera dècada d’existència amb totes les persones que l’han fet possible, companys del sector, lectors i col·laboradors. La commemoració és en tot cas una mostra de la consolidació i empenta d’un dels projectes més emblemàtics del Grup de Periodistes Ramon Barnils, dirigit al sector del periodisme i la comunicació així com a una ciutadania que vol ser crítica amb els mitjans.