Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El documental Aigua Tèrbola (al vídeo superior en podeu veure el tràiler) obre aquest dimarts el I Festival Devreporter sobre periodisme audiovisual per la justícia global. Fins al 6 de maig, el festival projectarà online alguns dels reportatges produïts amb la beca Devreporter, que atorga LaFede.cat en el marc del projecte europeu Frame, Voice, Report, i organitzarà debats relacionats amb les problemàtiques que aborden.

Aquest dimarts a partir de les 18h es fa un debat sobre el dret a l’aigua on participaran Míriam Planas, de la plataforma Aigua és Vida i membre d’Enginyeria Sense Fronteres (ESF); Ricardo Balderas, periodista mexicà, i Víctor Yustres, director d’Aigua Tèrbola. El documental explica el paper d’Agbar a Catalunya i a Mèxic i es podrà veure després del debat.

El festival estava programat per al mes maig i havia de ser presencial però s’ha reformulat tenint en compte l’emergència generada pel COVID-19 i la situació de confinament. “Aquests dies d’alt consum audiovisual i en els quals estem sentint molt que els virus no tenen fronteres, els reportatges Devreporter poden ajudar-nos a aprofundir en el coneixement del món i la consciència internacionalista. Li hem de dir a la gent que deixi el Netflix i es connecti al Festival Devreporter”, apuntava Andrés García Berrio, vocal de comunicació de LaFede.cat.

Daniela Pastrana: “És més arriscat investigar les maniobres de les empreses transnacionals que no pas els narcotraficants”