Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Un periodista, que estava fent fotografies d’un equip de primers auxilis durant les manifestacions a Hong Kong, ha sigut colpejat al cap per un canó d’aigua de la policia. Ho ha denunciat al seu compte de Twitter l’activista Joshua Wong.

Al vídeo es pot veure com el fotògraf queda estès a terra i s’acosten diverses persones a socorre’l.

No és la primera vegada que un periodista queda ferit per culpa dels canons d’aigua. Amnistia Internacional avisa que els canons d’aigua “representen un veritable perill en mans d’una policia de gallet fàcil”. 

Així ho denuncia també una altra periodista, Wei Du: “el camió de canó d’aigua em va veure amb precisió, a mi i tot el meu equipament de premsa, sostenint un telèfon darrere d’un fanal.”

Les manifestacions tenen lloc en un context en el qual s’ha aprovat la polèmica llei de seguretat nacional per a Hong Kong, una llei que castiga la dissidència. Les penes són molt més dures i poden arribar a comportar cadena perpètua per actes de subversió.