La vicepresidenta del consell de govern de la CCMA i presidenta en funcions, Núria Llorach, ha proposat cessar el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, per “pèrdua greu de confiança” en la gestió de la continuïtat de Mònica Terribas al capdavant d”El Matí de Catalunya Ràdio‘. La mesura no ha obtingut la majoria necessària de dos terços entre els quatre membres del consell.

(ACN.) Llorach ha acusat Gordillo de “manca d’implicació” i de “falta de voluntat clara” per mantenir en antena l’actual format d”El matí de Catalunya Ràdio’ i vincula la “gestió del director” a la “renúncia irrevocable de Terribas”, que creu que ha afectat “de manera greu” la relació de confiança “imprescindible i necessària” en el màxim directiu de l’emissora.

Després que Terribas comuniqués que deixava l’emissora pública, la presidenta en funcions de la Corporació va convocar un consell de govern extraordinari per a aquest dilluns al matí i hi va convocar el director de Catalunya Ràdio perquè exposés la seva versió.

Per Llorach, sota la direcció de Mònica Terribas el programa ha assolit els nivells “més alts d’audiència” i de “reconeixement de la història del programa”, que representa “més del 70% de l’audiència total de l’emissora”.

Llorach ha proposat iniciar la tramitació per establir les normes que han de regular el procediment públic de selecció dels candidats a la direcció dels mitjans públics com a pas previ per a la convocatòria del procediment, una proposa que s’ha aprovat.

Ara, la direcció d’Estratègia i Recursos Humans de la CCMA haurà de presentar en el termini màxim de dos mesos una proposta de normes que regulen el procediment públic de selecció dels directors dels mitjans de la CCMA per considerar-ho, debatre-ho i sotmetre-ho a votació en el Consell de Govern de la CCMA.

Deixa un comentari

El teu correu-e no serà publicat.

Mèdia.cat guardarà el teu nom, correu electrònic i missatge per a poder fer un seguiment dels comentaris en el lloc web. Si vols més informació, llegeix la nostra política de privacitat i cookies.