Seguidors de Trump destrossen càmeres i fan fora periodistes al Capitoli

Els assaltants a l’edifici del Congrés dels Estats Units han descarregat la seva ira contra alguns dels periodistes que cobrien els esdeveniments. Si bé és habitual que el propi Trump alimenti l’animadversió cap als mitjans convencionals, especialment els considerats progressistes, la virulència amb què la nit passada alguns dels seus seguidors han atacat material i han increpat periodistes ha sorprès fins i tot informadors experimentats.

“No he vist res com això en els meus 20 anys de carrera”, afirmava el reporter de la NBC Shomari Stone en un vídeo que penjava a Twitter on es veu com alguns assaltants, vestits de camuflatge, colpegen càmeres i equipament:

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

El corresponsal de TV3 als Estats Units, Xesco Reverter, va ser increpat mentre feia un directe des de davant de l’edifici. Alguns dels assaltants li exigien que es traiés la mascareta si volia seguir amb la connexió:

Mentrestant, diversos mitjans i plataformes de dreta o extrema dreta justificaven els assaltants, presentaven els fets com una victòria, aprofitaven per criticar les protestes de Black Lives Matter o culpaven el moviment antifeixista d’haver instigat el cop, com per exemple Fox News: