Una de cada cinc notícies associa joventut a violència

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Com parlen dels joves els mitjans? Un informe de Mèdia.cat, que analitza gairebé 700 notícies, apunta que aquesta representació mediàtica sovint conté estigmes i prejudicis. El 34,5% de les notícies analitzades aboquen algun tipus d’estigma sobre els joves. D’aquestes, un 60% (una de cada cinc en total) associen joventut a agressivitat i violència.

Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquesta infografia, publicada a l’Anuari Mèdia.cat, està elaborada amb dades d’un informe sobre el tractament mediàtic dels joves a la premsa digital, fet per Mèdia.cat en col·laboració amb el Consell de la Joventut de Barcelona i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, i elaborat pel periodista Enric Rodon.

Per reflexionar precisament sobre com els mitjans de comunicació parlen de les persones joves, aquest dimecres a les 8 vespre organitzem una conversa en directe a l’Instagram de Mèdia.cat amb els joves periodistes Ferran Moreno, Clàudia Rius i Maria Bouabdellah, dins del cicle #ConversesMèdiacat: