El Premi Nobel de la Pau 2021 és pels periodistes Maria Ressa, de Filipines, i Dmitry Muratov, de Rússia. El Comitè Nobel ha fet públic aquest divendres el reconeixement a la tasca de tots dos per defensar la llibertat d’expressió. El Comitè Nobel els posa d’exemple com a representants de tots els periodistes que defensen la llibertat d’expressió en un món en què la democràcia i la llibretat de premsa han de plantar cara cada cop més a condicions més adverses.

 

La periodista Maria Ressa és cofundadora del portal de notícies Rappler, dedicat al periodisme d’investigació. El Comitè Nobel destaca que la periodista “ha denunciat l’abús de poder, ús de la violència i autoritarisme” al seu país, Filipines.
El periodista Dmitry Andreyevich Muratov és un dels fundadors del diari independent Novaja Gazeta i n’ha estat editor durant 24 anys. El mitjà ha estat crític amb el govern rus publicant articles sobre corrupció, violència policial o detencions il·legals.

Deixa un comentari

El teu correu-e no serà publicat.

Mèdia.cat guardarà el teu nom, correu electrònic i missatge per a poder fer un seguiment dels comentaris en el lloc web. Si vols més informació, llegeix la nostra política de privacitat i cookies.