La cobertura mediàtica de la guerra a Ucraïna ha anat, en alguns casos, acompanyada de comentaris racistes, subratllant que les persones refugiades que ara arriben són “classe mitjana”, “persones blanques i amb els ulls blaus” o “no està passant a l’Àfrica”. Fa uns dies recopilava diversos exemples el periodista Alan MacLeod en aquest fil de Twitter.

L’humorista sud-africà Trevor Noah ho ha retratat amb humor al late night The Daily Show, on ho ridiculitza amb bromes que posen en evidència el racisme que desprenen aquests comentaris.

Trevor Noah recopila alguns dels comentaris d’aquests dies en tertúlies i cobertures sobre la fugida de persones d’Ucraïna i després es pregunta: “Això és el que dieu si aneu amb compte amb les paraules? què diríeu si no triéssiu les paraules amb cura: “espero que el proper cop això passi a l’Orient Mitjà, que és on els toca?”

I afirma que “és xocant que tants periodistes a tot el món sembli que pensin que és més tràgic quan és la gent blanca qui ha de fugir dels seus països”.

Un Comentari

  1. David Karvala

    La part que destaqueu, criticant el racisme, està bé.
    Però el conjunt del programa és propaganda a favor de la posició dels estats occidental que van envair Afganistan, l’Iraq, o donar suport a Israel, etc. Ni una menció de tot això.

    En canvi, Polònia ahir nit va ser impecable; atacant a Putin i també assenyalant la hipocresia occidental.

    Respon

Deixa un comentari

El teu correu-e no serà publicat.

Mèdia.cat guardarà el teu nom, correu electrònic i missatge per a poder fer un seguiment dels comentaris en el lloc web. Si vols més informació, llegeix la nostra política de privacitat i cookies.