Viatgers a l'aeroport del Prat. Foto: Lali Masriera.

Mitges veritats en la cobertura del debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat

Els plans d’AENA per ampliar el Prat han estat un dels temes més recurrents als mitjans. Els promotors de la iniciativa han aconseguit revifar un debat que ja semblava tancat pel Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Una part del tractament mediàtic que ha rebut la qüestió no ha contribuït a prendre una decisió equilibrada com la que es demana.
Una membre del Sindicat de Llogaters fent una crida a la mobilització per aturar un desnonament a l'Hospitalet de Llobregat, al gener. Foto: Gemma Sànchez / ACN.

Equilibri per atacar el drama

Avancem en exclusiva el pròleg de Ferran Casas a "La ciutat sense veïns", el nou llibre del periodista Andreu Merino sobre les víctimes i botxins de la Barcelona de l'especulació immobiliària, editat per Saldonar i el Grup de Periodistes Ramon Barnils. El llibre el presentaran el proper dimecres, 16 de juny, el mateix Merino, Casas i la politòloga especialista en seguretat Sònia Andolz.
Pilar Rahola, en una de les seves intervencions al FAQS de TV3. Imatge: CCMA.

Pilar Rahola, censurada?

La Vanguardia deixa de comptar amb ella com a articulista i TV3 reconeix que ha reduït i matisat les seves polèmiques intervencions, que actualment són d'almenys tres cops per setmana a raó d’uns 300 euros per col·laboració. Amb tot, Rahola manté presència en canals de gran influència, mentre la polèmica per la decisió de Godó amaga la realitat de la majoria d’acomiadaments en un sector cada cop més precari. 
Les protestes a Colòmbia es mantenen des del passat 28 d'abril. Foto: Marta Saiz (cedida).

Informar sobre les protestes a Colòmbia: quan només les morts trenquen el silenci

Les mobilitzacions populars a Colòmbia, massives i brutalment reprimides, s’han fet un lloc als mitjans de banda i banda de l’Atlàntic. Però quina narrativa mediàtica se n’està generant? Ho han analitzat per Mèdia.cat les periodistes Edilma Prada (del mitjà colombià 'Agenda Propia'), les catalanes residents a Colòmbia Berta Camprubí i Mar Romero i Maria Manyosa (Taula per Colòmbia / Grup Barnils).
Una manifestant sosté una pancarta que diu 'Existimos' en la concentració contra el racisme a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Foto: Mar Vila / ACN

Les persones racialitzades només saben parlar de racisme a la tele?

Quins són els 'Black Lives Matter' del nostre país? Quines reinvindicacions de l'antiracisme han quedat silenciades? Com expliquem el racisme als mitjans? En vam parlar amb Gemma Ferreón, de SOS Racisme i Catàrsia, i els periodistes Sandra Vicente i Aladdine Azzouzi, moderats per Víctor Yustres, cocoordinador de l'Anuari Mèdia.cat, en una nova edició de les #ConversesMèdia.cat.