Redacció 20 novembre 2020 Els mitjans espanyols són una eina de l’Estat en el conflicte català, segons un informe internacional Mèdia.cat participa en la presentació del document “Discurs d’odi contra la minoria catalana”, en el marc de la 13a sessió del Fòrum sobre minories de l’ONU.
Saioa Baleztena 31 juliol 2018 El cas Altsasu o com convertir una baralla de bar en un desafiament d’Estat Els mitjans de comunicació generalistes espanyols han contribuït sistemàticament al blanqueig de la repressió. I, malauradament, el cas Altsasu no ha estat una excepció: aquests altaveus han creat, un cop més, un estat d'opinió pública que ha avalat l'opressió exercida per les forces de seguretat espanyoles.
Joan Canela i Barrull 26 juliol 2018 1 Comentaris À Punt torna la veu als valencians i recentra l’agenda informativa La cobertura de la radiotelevisió pública valenciana sobre l'anul·lació parcial, per part del TSJCV, del decret d'ús del valencià ha suposat un canvi qualitatiu. Si fins ara l'agenda informativa audiovisual estava més marcada des de Madrid que des de València, À Punt ha ofert una cosmovisió pròpia, que ha influït també el tractament que n'han fet els mitjans escrits.
Carme Porta 25 juliol 2018 Streck: «Moltes de les persones bloquejades per Twitter són crítiques amb l’Estat espanyol» Fa un temps que plana sobre Twitter la sospita de censura: s’especula que la xarxa ha restat visibilitat a alguns usuaris influents de perfils ideològics determinats. Persones actives des de l'esquerra i el pensament crític i també independentistes han perdut un gran nombre de seguidors reals. El periodista i...
Redacció 5 juliol 2018 Masha Gessen: “Les ‘notícies falses’ sempre són quelcom que llegeix algú altre” Recollim algunes reflexions de l'escriptora, periodista i activista russa i americana Masha Gessen en la seva visita a Barcelona. Gessen té un coneixement profund sobre l’autoritarisme a Rússia i als Estats Units i una mirada punyent a la feina de periodistes i escriptors en el moment actual.
Patrycia Centeno 26 juny 2018 Empar Marco o per què vestir de groc: política o moda? Un dels colors per excel·lència de 2018, i no tan sols del període estival (encara que a l'estiu afavoreix i ve més de gust), és el groc. La predicció de les principals publicacions de moda i tendències internacionals amb més d'un any vista no respon al caprici de cap editor o dissenyador. Abans que les firmes...
Redacció 14 març 2018 6 articles per recordar Ramon Barnils Un 14 de març de 2001 va morir a Reus Ramon Barnils i Folguera, nascut a Sabadell 61 anys abans. Periodista i traductor, va tenir un paper cabdal no només en estimular “la recuperació de la memòria col·lectiva del periodisme català sinó, també i sobretot, l'orgull, el caràcter i l'autoestima. El mètode i l'actitud”.
Joan Canela i Barrull i Roser Reyner i Bou 31 gener 2018 Any excepcional, censura excepcional El 2017 el Mapa de la censura ha doblat el número de casos registrats, més de la meitat dels quals estan relacionats amb l’1-O. Des del 2015, Mèdia.cat edita anualment el Mapa de la censura. Es tracta d’un projecte col·laboratiu que recopila possibles vulneracions dels drets fonamentals a les llibertats...