À Punt, una aposta transmèdia des del naixement

Quan la ràdio d'À Punt Mèdia ja ha iniciat les emissions i amb la propera arrencada de la televisió, ben aviat serà realitat l’aposta perquè l’oferta informativa la produeixi una única redacció, amb una oferta de continguts autènticament transmèdia.

Comportes obertes a l’aigua privada a la Catalunya del Nord

Lluny del debat mediàtic sobre la remunicipalització de l'aigua, a la Catalunya del Nord les administracions locals tenen poc marge per fiscalitzar les multinacionals, que obtenen enormes beneficis mentre practiquen talls il·legals a famílies en situació de precarietat.

La informació serà sempre nostra

Perquè volem ser subjectes de les notícies, aparèixer-hi com a persones lliures i capaces, en tots els àmbits informatius i gèneres periodístics i amb el valor que aportem a la societat, més enllà de la roba que vestim, del cos que tinguem o de la parella amb qui convisquem. Volem deixar de ser infravalorades i victimitzades per les informacions.

El Camp de Tarragona malda per respirar aire de qualitat

El Camp de Tarragona aplega la concentració més gran d’indústries químiques del sud d’Europa. L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) n’aglutina una trentena, que ocupen aproximadament 10 km2 i generen el 50% de la producció química de Catalunya. Entre el març del 2016 i el març del 2017 s'hi van produir més d’una trentena d’incidents amb foc o fum.

Frenar el discurs d’odi sense caure en l’autoritarisme

Cal lluitar contra els discursos que es dediquen a escampar l’odi, però no es pot fer minant la llibertat d’expressió, un dret fonamental. Trobar el límit perquè el combat del discurs d’odi no es converteixi paradoxalment en una eina autoritària contra la llibertat no és fàcil, i s’ha de fer a partir d’un debat social, ampli i serè.

Menjar que mata

L’excés de sucre, de sal i de greixos és el principal factor de l’alimentació insana, que es tradueix en un augment sense precedents de malalties diverses amb un alt índex de mortalitat. Un estudi assegura que les classes populars, les dones i els infants són qui més pateixen les conseqüències d’una mala alimentació en el context de crisi econòmica latent i davant la globalització d’una alimentació cada vegada més processada.