TVE es va disculpar a La Falange pels comentaris crítics que van fer sobre la formació d'extrema dreta un concursant d'Operación Triunfo i la directora de l'Acadèmia, Noemí Galera. Imatge: TVE.

Dir les coses pel seu nom

Se’m posen els pèls de punta quan veig que Televisió Espanyola ha de demanar perdó perquè un personatge d’un programa d’entreteniment decideix cagar-se en un partit feixista. Em frego els ulls quan veig Santiago Abascal, líder d’un partit obertament franquista, comentant partits de la selecció espanyola convidat per una ràdio d’ampli abast estatal com és Radio Marca.
Cuixart i Sànchez, dirigint-se als manifestants des de sobre d'un cotxe de la Guàrdia Civil, la nit del 20 de setembre de 2017. Foto: ACN / Àlex Recolons.

Un any de l’empresonament dels Jordis: la innocència tramposa del relat

L’article de La Vanguardia dibuixa un passat distòpic, en el qual Cuixart i Sànchez van comminar “el poble català” no a sortir al carrer a defensar les institucions –les seus de les quals eren, el 20 de setembre de 2017, dia dels fets, regirades per la Guàrdia Civil espanyola–, ni a votar l’1 d’octubre, sinó a “proclamar la independència de Catalunya”.
Fotograma del documental Palestine.net, que es projectarà al Festival Protesta, que segueix les històries d'una nova generació de palestins que a través de les xarxes socials aconsegueixen arribar més enllà de les barreres físiques de l'ocupació.

Noves tecnologies: control o oportunitat?

Per debatre i reflexionar sobre casos que tenen a veure amb la transformació de les noves tecnologies, postveritats i distopies, el Festival Protesta de cinema de crítica social ha organitzat a Vic deu dies d’activitats sota el nom "Protesta 6.0".
El programa 'Corazón' de TVE va celebrar 6.000 programes el juny de 2018. Imatge: TVE.

Aturin el batec d’aquest cor

Fa més de 25 anys que la 1 de TVE emet un espai com 'Corazón' (primer ‘Corazón, corazón’), una barreja de la vida i obra (és un dir) dels famosos, la moda i la bellesa. Què té de servei públic el 'Corazón' perquè la tele pública espanyola li dedique 30 minuts cada dia, en un espai privilegiat just abans de la segona edició dels seus informatius?
El conspiracionista d'ultradreta estatunidenc Alex Jones, a la CNN l'any 2013. Foto: Tyler Marbler / Flickr.

La visibilitat en l’esfera pública digital

Les males llengües diuen que el model de negoci de Twitter se sustenta en tenir idiotes dins la plataforma que generen continguts que enganxen la "gent del poble". Menys idiotes significa menys diners, i ja se sap que als EUA "business is business".
Fotos penjades al pati de l'escola Ramon Llull sobre l'1-O, un any després del referèndum. Foto: ACN / Pol Solà.

Parlaràs de les coses bones

Són tan importants, les coses bones! Escassegen massa, en els mitjans. No parlo de futileses que t'anestesien, que t'allunyen dels reptes que tenim com a societat. És el "què" expliquem però també el "com" ho expliquem.