Imatge de la campanya #defensaJordiBorràs per recollir diners per la defensa del fotoperiodista. Imatge: Jordi Calvís.

Et costarà car, Jordi Borràs

Convidem tothom que vulgui a a col·laborar econòmicament amb la teva defensa i amb l’etiqueta #defensaJordiBorràs, perquè puguis seguir desemmascarant grups i persones d’ultradreta, els violents, els feixistes.
La selecció de França es proclama guanyadora del Mundial de Futbol masculí del 2018 a Rússia. Foto: www.kremlin.ru / Wikimedia Commons.

Realitat reduïda

Acostumem a adjectivar els torneigs de dones —lliga femenina, bàsquet femení, mundial femení—, però mai els d’homes. No hi ha 'una' selecció, no hi ha 'un' mundial, però ho sembla i el mundial i la selecció es converteixen en els únics, en els universals.
Andrés Manuel López Obrador "AMLO" en un acte del Moviment de Regeneració Nacional (MORENA), l'any 2013 a Ciutat de Mèxic. Foto: Eneas de Troya / Wikimedia Commons.

Triomfar rotundament

Poques vegades hi ha hagut tanta coincidència en els titulars de portada dels diaris mexicans. Sorprèn fins i tot la unanimitat en mitjans molt allunyats ideològicament, com pot ser l’esquerranosa La Jornada i el dretà Excelsior, però el triomf d’AMLO s’ho valia: "Arrasó", "arrasa"...
El creuer 'Pearl II', el primer que atraca enguany al port de Tarragona. Foto: Núria Torres / ACN

Rècord de turistes: per a què i per a qui?

Per què la indústria periodística es limita a reproduir de forma inconnexa les lluentes xifres del turisme, però no dedica temps i espai a relacionar com la turistificació afecta el consum de recursos escassos i serveis públics?
El fotoperiodista Jordi Borràs. Foto: Xavi Herrero / Crític

Periodistes en perill

Els periodistes hauríem de respondre a l'agressió a Jordi Borràs d'una forma massiva i enèrgica, hauríem d'aconseguir provocar una onada ciutadana de rebuig a un comportament intolerable per part d'un agent policial.
L'estudi 1 de RAC1, el juny de l'any 2009. Foto: Miquel C. / Wikimedia Commons

Opinadors d’ampli espectre

Més enllà dels opinadors professionals, que saben de tot una mica i poc de molt, per què no asseiem a les tertúlies gent experta? Omplim-les d'aquells especialistes que, bé per la seva formació, ocupació o experiència, ens poden explicar i argumentar "el perquè de tot plegat".
Una ambulància surt del complex de la cova de Tham Luang, a Tailàndia, el 10 de juliol del 2018. Foto: REUTERS/Soe Zeya Tun

Creant imaginaris

Si no fos tan trist, seria fins i tot apassionant veure com els mitjans creen imaginari a mida de la ideologia sistèmica i expressen que són tot objectivitat. Diverses notícies de la setmana, de caire molt diferent, ho refermen.