En total, l’Observatori s’ha basat en l’anàlisi de 171 notícies de 9 portals digitals de mitjans de comunicació: La Vanguardia, El País, 20 minutos, Nació Digital, El Español, eldiario.es, TV3, La Sexta i Telecinco. No s’han analitzat totes les notícies, sinó que se n’ha fet una selecció (Metodologia).

De la mostra, Telecinco ha estat el portal que ha publicat més notícies: el 29% de les peces. En un segon bloc hi trobem el 20 minutos (22%), El País (21%), La Vanguardia (18%) i eldiario.es i El Español (17%). Finalment, els mitjans que han publicat un nombre més reduït de notícies han estat Nació Digital (10%), TV3 (9%) i La Sexta (8%).

No s’han detectat cobertures de totes les temàtiques i, per tant, no s’han pogut analitzar els discursos de l’aporofòbia (L’aporofòbia o el delicte de ser pobre i invisibilitzat pels mitjans). La presència de discursos sobre l’antigitanisme s’ha detectat només en 9 notícies (El periodisme i la comunitat gitana: entre la discriminació i la transformació social).

Dels tres grans temes analitzats, el que ha tingut un nombre més elevat de notícies ha estat el referent a l’incompliment d’acollida de persones refugiades per part del Govern espanyol. Les cobertures són diferents segons el mitjà.

 

Articles Relacionats