Coberta de "Vida mantera. Retrat circular de la venda ambulant (Dakar-Barcelona)" de Yeray S. Iborra

De Barcelona a Dakar, anada i tornada

A "Vida mantera. Retrat circular de la venda ambulant (Dakar-Barcelona)", Yeray S. Iborra fa el relat d’un viatge d’anada i tornada de Barcelona al Senegal, en un llibre reportatge que va a les arrels del fet migratori i el fenomen dels manters. Una història d’explotació i solidaritat.
Coberta de "L'imperi del dolor", d'Edicions del Periscopi

Periodisme insubornable

"L’Imperi del dolor" és una gran obra narrativa de no-ficció que posa en valor l’ofici de periodista i que ens posa davant del mirall com a ciutadans i també com a periodistes. I el millor filtre és la nostra pròpia memòria. Perquè al marge dels canvis tecnològics i el context, viure en democràcia és un combat diari per assolir una informació el màxim de veraç possible, una anàlisi independent i una opinió lliure.
El llibre "Víctimes en so de pau", d'Àlex Romaguera

Víctimes indirectes

"Víctimes en so de pau " no és només un llibre sobre les víctimes d’ETA sinó sobre la violència amb motivacions polítiques, sigui quina sigui la ideologia de qui l’ha exercit, al Regne d’Espanya des de les darreries del franquisme i al llarg de la mal anomenada “Transició democràtica”. Les xifres recollides són aclaparadores i desmenteixen el mite de la Transició pacífica i exemplar amb què massa sovint se’ns la santifica.
Portada del llibre "Salvem els mots" de Jordi Badia Pujol

Una llengua per filar prim

Tenim molta feina per fer a l’hora de construir un periodisme centrat en el propi país. A "Salvem els mots" (Rosa dels vents, 2021), Jordi Badia i Pujol, cap d’estil de Vilaweb, posa l’atenció en el lèxic. I el resultat és un llibre fascinant.
La portada del llibre de Carles Senso.

Quan l’estat d’excepció truca a la porta

Carles Senso ens recorda a 'Fascismo mainstream. Periodismo, conspiraciones, algoritmos y bots al servicio de la extrema derecha' que el feixisme segueix viu i utilitza per als seus objectius d’odi tots els mitjans que la tecnologia de la informació i les xarxes socials posen al seu abast.
'La ciutat sense veïns: Víctimes i botxins a la Barcelona de l'especulació immobiliària' (Editorial Saldonar), d'Andreu Merino.

Víctimes i botxins de l’especulació inmobiliària

Tres factors denuncia el llibre com a causa de la desesperació dels veïns afectats: l’atur com a causa dels impagaments que porten al desnonament, la discapacitat d’alguns desnonats i el fet de tenir fills al seu càrrec. I remarca el poc interès de les administraciones per incrementar substancialment el parc públic de pisos de lloguer.
'Feixisme persistent', d'Alba Sidera (Saldonar, 2020).

Ser feixista a Itàlia és fàcil

Publiquem en exclusiva la introducció de 'Feixisme persistent', el llibre de la periodista Alba Sidera que radiografia l'Itàlia de Matteo Salvini, coincidint amb la presentació que se'n farà a Girona aquest dimarts, 22 de juny, amb l'autora acompanyada del fotoperiodista Jordi Borràs.
El periodista Andreu Merino, amb el seu llibre 'La ciutat sense veïns'. Foto: Adrià Costa / Nació Digital (cedida).

I l’Andreu al carrer

Es publica "La ciutat sense veïns", un retrat de víctimes i botxins a la Barcelona de l'especulació immobiliària. Un llibre que, a més d’una important feina d’investigació i treball de camp, ha de ser també un (auto)reconeixement a anys i anys de carrer, precarietat i professionalitat.